Radio Airplay zal echt helpen om uw muziekproductie te promoten

Je geluid zal speciaal voor je zijn en het delen van je geluid, het krijgen van feedback van collega-artiesten en presentatoren van radioshows zal je nog meer aansporen.

Muziek produceren is een kunst op zich en als je je muziekproductie eenmaal hebt voltooid en onder de knie hebt, moet je proberen deze met zoveel mogelijk mensen te delen. Radioshows en podcasts zijn een geweldige manier om nieuwe fans te werven en je unieke geluid door duizenden te laten horen. Het hosten van je eigen podcast is ook een idee, omdat je hierdoor echt een leuke aanhang krijgt en je tegelijkertijd de kans krijgt om je mixvaardigheden te laten zien.

Je muziek van GEsproken Jingles op een regulier radioprogramma krijgen is niet zo moeilijk als het klinkt. Er zijn een paar manieren om dit te benaderen; de eenvoudigste optie is om de presentator rechtstreeks een e-mail te sturen met je nieuwste release. De eigenaar van de radioshow zal normaal gesproken antwoorden met details over wanneer ze de track zullen spelen als ze het leuk vinden wat je ze hebt gestuurd. Het gebruik van deze methode is een geweldige manier om een buzz en een beetje hype rond je nieuwe muziek te creëren vóór de releasedatum, dit zal op zijn beurt resulteren in meer downloads en je kunt er zeker van zijn dat je een veel hogere hitlijst bereikt.

Airplay zal je profiel altijd een boost geven en de host zal bijna altijd een tracklist geven om de mix te begeleiden en ze kunnen zelfs je track vermelden en je wat feedback geven over de uitzending. Soms voegt de eigenaar van de RadIo Jingles zelfs een link toe om elk afzonderlijk nummer te kopen, wat wonderen doet voor je profiel, aangezien veel luisteraars je muziekproductie willen kopen.

Al het bovenstaande zijn verbazingwekkende redenen waarom elke promotie goede promotie is in de muziekwereld, maar het feit dat een link rechtstreeks naar je muziekprofiel op websites zoals Facebook en Soundcloud normaal gesproken aanwezig zal zijn voor het publiek om door te klikken, is wat ik leuk vind noemen superpromotie.

Elke keer dat je een nieuwe volger of fan krijgt op Facebook, Twitter of SoundCloud, heb je een andere persoon die je nieuwe release zal zien de volgende keer dat je een link online plaatst of een optreden van een optreden, nieuwe tourdata etc. aankondigt. met de online wereld is dat je altijd groeit en nieuwe manieren leert om nieuwe fans te vermaken, te betrekken en zelfs te werven. Het produceren van je muziek is op zich al iets moois en erachter komen dat anderen dol zijn op de geluiden die je hebt gemaakt, is onbeschrijfelijk eenvoudig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *