Ken de kosten van een woningbouw

Woningbouw bestaat uit torenhoge kosten. Als je eenmaal hebt besloten om je woonhuis of een deel ervan te laten bouwen, moet je ook besluiten om een flink bedrag uit te geven. Hoewel het financiële aspect een belangrijke factor is bij het bouwen van een goed huis, moet u verstandig genoeg zijn om aannemers en bouwers te kiezen die geen hoge opslagen voor materialen en arbeidskosten vragen.

Kennis is macht. Het betekent niet noodzakelijk dat u alle kanten van de bouw kent, maar u moet in ieder geval een schatting van de kosten hebben. Er zijn online calculators voor woningbouwkosten beschikbaar waarmee u gedetailleerde materiaal- en directe kostenramingen kunt genereren met inachtneming van uw huisontwerpen.

Over het algemeen worden de bouwkosten van woningen onderverdeeld in zacht en hard. De zachte kosten omvatten arbeid en materialen, terwijl zachte kosten eigendomsverzekeringen, taxaties, architectenhonoraria, enz. omvatten. Er zijn belangrijke variabelen die gepaard gaan met de elementaire woningbouwkosten. Dit zijn de kwaliteit, koeling, verwarming, gebruikt materiaal, vorm, geografisch gebied en ontwerpkenmerken.

Alle hierboven opgesomde variabelen zijn essentieel bij het schatten van uw kosten. Het is het beste om eerst te beslissen over het ontwerp van uw huis voordat u bouwovereenkomsten aangaat. Hieronder vindt u enkele vragen om te beginnen met uw ontwerp en kostenraming:

1. Hoeveel hoeken krijgt je huis? De vorm van de buitenomtrek is nodig om de totale bouwkosten te schatten. Houd er rekening mee dat complexere vormen overeenkomen met extra kosten vanwege de ingewikkelde structuur van het vloeroppervlak. De meeste bewoners hebben vier, zes, acht en tien hoeken; andere omtrek omvat de garage.

2. Hoe groot wordt je woonoppervlak? Natuurlijk brengen kleinere huizen met kleine woonoppervlaktes lagere bouwkosten met zich mee dan grote gebouwen. Meet het woonoppervlak en schat de bouwkosten van het gebied inclusief bijgebouwen, afdaken en andere toevoegingen, maar exclusief de kelder, zolder en veranda.

3. Wat is de kwaliteit van uw huis? Woonhuizen zijn over het algemeen afhankelijk van het energielabel van kwaliteit en een belangrijke kostenvariabele om dit te bereiken is de kwaliteit van de constructie. U kunt ervoor kiezen om het beste voor een hoge prijs of lage kwaliteit voor een lage prijs te hebben. De kwaliteit van fundering, buitenmuren (d.w.z. hout, baksteen, metaal), buitenafwerking, ramen en deuren, dakbedekking, badkamers, keuken, vloeren en loodgieterswerk zijn de dimensies waarin constructie van hoge kwaliteit moet worden toegepast.

4. Komt er een balkon, buitenveranda, zolder, kelder of garage? Hoeveel? Extra ruimte en opbouw brengt extra kosten met zich mee; afgezien van de materialen die moeten worden gebruikt om ze te bouwen. Bepaal het aantal zolders of veranda’s dat nodig is voor uw huis.

5. Waar staat uw huis? De huizen die zijn gebouwd door koopmansbouwers in voorstedelijke gebieden en woonstraten dragen minder woningbouwkosten met zich mee dan huizen die in grootstedelijke gebieden zijn gebouwd. De bouw van nieuwe huizen in New York is bijvoorbeeld 34% duurder dan de 19 volgende grootste steden Chicago, Dallas, Los Angeles, enz.

6. Welk koel- en verwarmingssysteem krijgt uw huis en hoeveel? De meeste huizen hebben centrale koel- en verwarmingssystemen, terwijl andere huizen een koel- of verwarmingseenheid hebben die is ontworpen om slechts een deel van het huis te koelen en te verwarmen. Inbegrepen in het verwarmings- en koelsysteem zijn wand- en vloerovens, door de muur geplaatste koelers of raam- en plint elektrische verwarming; allemaal bijdragen aan uw bouwkosten.

Nadat u uw huis hebt geconceptualiseerd en ontworpen, is dit het begin van uw schatting. De schatting is misschien alleen voor een eenvoudig huis en uitzonderlijk decoratieve huizen zullen echt meer kosten. U kunt bij de kostenraming de hulp inroepen van een betrouwbare woningbouwer. De bouwkosten van woningen variëren nog steeds per eigenaar en een online kostencalculator kan u helpen bij het plannen van de bouw van uw droomhuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *