Goedkope motorhelmen – Tips voor het vinden van de juiste voor u

Voor veel mensen zijn motorfietsen een spannende vorm van reizen en recreatie. Als de juiste veiligheidsmaatregelen echter niet worden nageleefd, kan het rijden op een motorfiets een bedreigend bedrijf zijn. Het aantal fietsdoden is de afgelopen 10 jaar met 127% gestegen. De bescherming die zelfs een goedkope helm biedt, kan een tragedie voorkomen door voldoende vulling te geven tussen de fragiele hersenen en botsingen met harde en scherpe dingen.

Er zijn kenmerken die een eersteklas helm zou moeten hebben, of hij nu duur is of niet. Goede motorhelmen zijn gemaakt met een voering van geëxpandeerd polystyreenschuim in de helm.

Er zijn veel goede, maar scherp geprijsde motor adventure helm op de markt. Het ministerie van transport heeft een bijzonder specifieke reeks minimale veiligheidsnormen waaraan elke helm die ze certificeren moet voldoen. Onder deze moet de helm een ​​substantiële bescherming bieden tegen zwaar letsel. Naast bescherming tegen catastrofale schade, bieden helmen een groot aantal voordelen die de ervaring van elke rijder zullen vergroten.

Het dragen van een helm tijdens het motorrijden is niet alleen een redelijke keuze, het verbetert in feite de ervaring door de windweerstand te verminderen (een factor die vermoeidheid verhoogt, vooral tijdens lange ritten). Enorme insecten die het gezicht raken en sigarettenpeuken die door passerende auto’s worden weggegooid, zijn slechts enkele van de rondvliegende brokstukken die ze zullen beschadigen, vooral wanneer ze met hoge snelheden reizen.

Motorhelmen zijn er in alle maten en prijzen en de duurste helmen bieden niet altijd de beste bescherming, omdat maatwerk en ontwerpen van één op een miljoen de prijzen verhogen en onoplettenden aantrekken. Wat bij sommige van deze exclusievere helmen misschien ontbreekt, is de belangrijke veiligheidscertificering die een bepaald niveau van bescherming garandeert als de drager bij een ongeval betrokken raakt. Ze testen helmen door middel van willekeurige aankopen en onderwerpen ze aan verschillende laboratoriumtests. De helm moet intact blijven wanneer hij wordt geraakt met het soort impact dat wordt ervaren bij een typisch ongeval, en de riem moet sterk genoeg zijn om te voorkomen dat de helm bij een impact van het hoofd vliegt. Testen. Als er moet worden gekozen tussen meerdere helmen met vergelijkbare kosten, zijn die met een van deze stickers de kleine meerprijs waard, want dat kan het verschil zijn tussen leven en dood bij een ongeval. Ze zijn uitgerust met een geëxpandeerde polystyreenschuimvoering die veel op plastic lijkt, in een lastige buitenschaal. Een helm moet ook worden vervangen als een rijder hem op de grond laat vallen of er een hard voorwerp mee raakt, omdat de maximale hoeveelheid energie mogelijk al is geabsorbeerd, waardoor de helm zinloos wordt in het geval van een ongeval. Voor een rijder is het absoluut noodzakelijk om een ​​helm te vinden die past bij hun individuele persoonlijkheid. De meer uitgebreide ontwerpen kunnen de prijs echter aanzienlijk verhogen.

Als er iets is dat motorrijders kan overtuigen om een ​​helm te gaan dragen, dan is het een gesprek met de lokale politie, die regelmatig gratis cursussen voor noob en gecompliceerde rijders volgt en het voordeel heeft van jarenlange ervaring met het beantwoorden van noodoproepen met betrekking tot motorrijders. De droevige verhalen die ze kunnen vertellen, vermelden vaak het feit dat de motorrijder geen schuld had, maar omdat hij geen helm droeg, waren zijn wonden veel zwaarder dan nodig was, en geen enkele verzekeringsvergoeding kan de tijd terugbetalen of levens verloren.

Reizen op de open weg op een motorfiets biedt unieke geneugten. Terwijl helmen van oudsher werden gezien als een belemmering voor de vrijheid van de weg, beschouwen de meeste motorrijders ze nu als onmisbare levensredders. Rijders weten dat het vinden van goedkope motorhelmen, die aan de strengste normen voldoen, hun rijervaring alleen maar zal versterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *