Geodetische koepelkassen – Biologische ongediertebestrijding

Een van de belangrijkste redenen om geodetische koepelkassen te bouwen, is dat u bepaalt wat er wel en niet op het voedsel van uw gezin wordt gedaan. De meeste commerciële kassenbouwers zijn van mening dat het onmogelijk is om een kas te runnen zonder pesticiden. Deze chemicaliën uit je eten halen is waarschijnlijk de reden waarom je in de eerste plaats een kas hebt of wilt bouwen.

Om insectenplagen te bestrijden zonder het gebruik van pesticiden, is het belangrijk om je koepel te kiezen en te bevolken met roofdieren die insecten eten en je planten niet beschadigen. Dit zijn voornamelijk de bidsprinkhaan, kleine hagedissen en lieveheersbeestjes kopen.

Bidsprinkhanen en kleine hagedissen kunnen voor onbepaalde tijd in uw koepel leven. Beide zijn vraatzuchtige insecteneters en helpen ongewenste plagen onder controle te houden. Als ze samen worden gebruikt, houden de hagedissen ook je bidsprinkhaanpopulatie onder controle als ze onverwachts exploderen. Maar zonder voldoende insecten om ze te voeden, is dit onwaarschijnlijk.

Waarschijnlijk het meest populaire nuttige insect dat in kleine kassen wordt gebruikt, is het lieveheersbeestje. Deze insectenbestrijders, evenals de bidsprinkhaan, kunnen per post worden besteld bij leveranciers in het hele land. De truc om lieveheersbeestjes kopen effectief te gebruiken is om er veel van in je koepel te stoppen als je bladluis of witte vlieg hebt.

Hoe eerder u deze nuttige insecten kunt introduceren, hoe beter. En je MOET ze binnen krijgen voordat je een grote plaag krijgt. In dit geval is een ons preventie zeker een pond genezing waard. Laat uw kas niet overlopen met ongedierte en verwacht dan een paar lieveheersbeestjes of een bidsprinkhaan of twee om de dag te redden.

En cijfers moeten aan uw kant staan. Ik denk dat de reden dat commerciële glastuinders niet onder de indruk zijn van biologische bestrijding, is dat ze er niet genoeg van gebruiken. Ongeveer 1.200 lieveheersbeestjes zouden bijvoorbeeld ongeveer goed zijn voor 8-10 kassen met voedselkoepels. U kunt zich dus voorstellen hoeveel er nodig zijn in een enorme commerciële installatie.

Lieveheersbeestjes rijpen in de herfst, ze planten zich dan voort en sterven. Lady bug larve zien eruit als kleine kruipende insecten zonder vleugels. Ze zijn ook roofdieren in dit ontwikkelingsstadium, dus als je een bloeiende populatie van deze insecten hebt, zal je kas het hele jaar door beschermd blijven.

Leveranciers hebben ze meestal bijna elk moment van het jaar beschikbaar en bieden jonge exemplaren de lente en volwassen exemplaren in de herfst. Als u uw kas ermee inent, zullen ze zich voortplanten en een cyclus van bescherming voor uw gewassen opzetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *