Als een eend in het water? We laten je kennismaken met watersport

Het maakt niet uit hoe oud je bent – als je overweegt een of andere vorm van watersport te beoefenen, dan zijn er tal van opties voor je beschikbaar die je bezig houden, fit en nat houden!

Watersporten kunnen worden beoefend in elk land, weer en klimaat, wat geweldig is gezien het weer dat we op dit moment hebben!

Hier zijn enkele van de meer populaire watersporten die u zullen vermaken.

Waterskiën

Met serieuze snelheid achter een boot worden getrokken, klinkt voor sommigen misschien als een nachtmerrie, maar voor echte adrenalinejunkies zal het je zeker een oplossing bieden. Je kunt je evenwicht op waterski’s testen en uiteindelijk je lichaamskracht verbeteren terwijl je volhoudt (voor sommigen “voor je leven”) en razendsnel over het wateroppervlak beweegt! Je hebt wel een boot en behoorlijk wat uitrusting nodig, maar er zijn waterskischolen en -clubs in heel het VK en in het buitenland waar je alles kunt huren wat je nodig hebt. De spanning maakt het zeker meer dan de moeite waard.

Het windsurfen

Veelzijdigheid is een woord dat zeker betrekking heeft op windsurfen, aangezien het kan worden genoten op de oceaan (voor de meer extreme watersport die er zijn) en ook op zachte, kalme meren voor de beginner. Een windsurfer is eigenlijk een board van glasvezel met een zeil eraan vast. De berijder bedient het zeil door een hendel te kantelen die recht om beide zijden van het zeil gaat. Door gebruik te maken van de kracht van de wind kan een windsurfer een behoorlijke snelheid bereiken.

Je kunt dan gaan staan aan de achterkant van het board en zeilen, van richting veranderen en profiteren van windveranderingen. Er is één nadeel aan de sport en dat het voornamelijk afhankelijk is van wat wind, en natuurlijk zal je ervaring enorm variëren, afhankelijk van de hoeveelheid wind die je hebt. Dit gezegd hebbende, windsurfen is een van de meer populaire watersporten en de wind komt vaak genoeg voor windsurfers om regelmatig van hun sport te kunnen genieten.

Surfen

Home and Away en Neighbours zijn niet echt een bewijs van surfen, en deze Ozzie Soaps laten niet echt zien hoe “cool” surfen werkelijk is. Decennia lang hebben surfers geprobeerd golven te bedwingen die zo groot en uitdagend zijn als de natuur hen te bieden heeft met steeds betere ontwerpen van surfplanken. Het nadeel van surfen is de behoefte aan golven, maar als de branding hoog is, is het een geweldige buzz.

En voor de echte adrenalinejunkie zijn hier een paar van de meer extreme opties die voor jou beschikbaar zijn;

Extreem avontuurlijk tuben

Val het wildwater aan in speciaal ontworpen ‘binnenbanden’ gemaakt van oude auto- of tractorbanden, terwijl je de stromingen van rivieren in binnen- en buitenland bestrijdt. De band helpt je op het water te blijven en met extra vulling kun je klappen van rotsen opvangen en het wilde water veranderen in een ritje met weinig impact.

Na een veiligheidsbriefing en introductie heb je de basisvaardigheden opgedaan die je zullen uitrusten met het vermogen om stroomversnellingen te rennen, staande golven te surfen en “wervels te vangen”. Dan is het tijd om je een weg door de kloof te banen (hopelijk) waarbij je de rotsen vermijdt en de stroomversnellingen aanpakt terwijl je de controle behoudt.

Dit is zeker niet voor angsthazen en zorgt ervoor dat je adrenaline blijft pompen van het begin tot het einde van deze intense rivierrit. Oproep aan alle hardcore rivierrijders; dit is de rit voor jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *